Mamut

Doba ledová

11.12.2015 opět začala doba ledová a my se s ní hodlali pořádně popasovat. Hned v pátek po příjezdu do našeho kmenového tábora, jsme si zahráli několik scének ze života pravěkých lidí jako třeba nácvik lovu mamuta, oslavu příchodu jara či snahu hladové ženy, donutit svého muže k lovu mamuta. Dali jsme průchod i tvůrčím dovednostem, kdy jsme vytvořili mnoho „keramických“ figurek.

Ráno, nás probudil hlad a jelikož poslední zásoby jsme spořádali k večeři, čekala nás ovesná kaše s ovocem. A začali přípravy na lov mamuta. Museli jsme rozdělat oheň, dbát na to, aby nám nevyhasl a připravit si oštěpy pro každého člena kmene. Postupně jsme za krátké hry či pomoc stařešinům dostávali vzácné kameny, které jsme později odpoledne s obchodníkem směnili za suroviny k přípravě jídla pro naše klany. K obědu mamut stále nebyl uloven, ale sběrači bobulí našli v lese pořádný kus mršiny a nad jejich žebry jsme se ještě dlouho olizovali.

Po obědě šlo do tuhého. Naši stopaři narazili na stopu žirafomuta, a tak jsme posbírali naše zbraně a vyrazili jsme. Zanedlouho jsme zvíře dostihli a už nám neuniklo. Následovalo týmové vaření v kotlíku. Původní záměr upéct si malý oštěp s kousky dobrot sice brzy vzal za své, ale my si poradili.

Na závěr dne nás čekala výprava za ukradeným talismanem. Po cestě jsme museli překonat několik překážek ve formě šifer a mistrně a potichu projít kolem slepého hlídače. Talisman byl brzy náš a nic nebránilo volnější zábavě v podobě her u tepla ohně.

V neděli ráno jsme si našli primitivní golfové hole a vyzkoušeli tento pravěký sport na tři jamky. Jakmile jsme dohráli a slupli oběd, už jsme vyrazili si obstarat malířské potřeby a hurá zanechat odkaz dalším generacím na okolní skály.

Po dvou dnech jsme se vrátili do moderní doby a přivezli sebou dostatek práce pro naše mámy, ale už se zase těšíme co náš čeká příště.

DSC_0042 DSC_0052 DSC_0058 DSC_0107 DSC_0110 DSC_0115 DSC_0116 DSC_0135 DSC_0142 DSC_0153 DSC_0199 DSC_0210 DSC_0217

Více fotek zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>