Labyrint 2016 – část 4.

Jako každé ráno i dnes jsme po budíčku měli rozcvičku. Vedoucí si vybrali po jedné skupince a vyrazili se s námi protáhnout. Naše skupinka vyrazila na Medvědku. Po ranní hygieně, snídani, bodování a ranním nástupu následoval dopolední program. Naším úkolem bylo vybudovat v nedalekém okolí skrýš, ve které zvládne přenocovat celá naše družina. I když jsme dostali pár metrů špagátu, byl to velmi náročný úkol, protože jsme mohli použít pouze přírodní materiál. Vybrali jsme pro naši skrýš výhodnou strategickou pozici a pustili se do stavby. Ke konci stavení jsme se pustili do zkrášlování našeho příbytku a blízkého okolí tak, aby byl náš úkryt co nejméně nápadný. Po návratu do tábora jsme společně s vedoucími prošli jednotlivé úkryty, u kterých se hodnotila nejen kvalita provedení, ale i originalita. Následoval oběd a po něm již tradiční polední klid.

V odpoledním programu měli pro nás vedoucí přichystanou hru, která se jmenovala barevná strategie. Plnili jsme nejrůznější úkoly, za které jsme získávali žetony, které jsme následně vylepovali do připravených hracích archů v určitých barevných obrazcích, které byly různě barevně bodované.  Po této hře jsme vyrazili na chvíli k našemu rybníku, kde jsme se zaskákali do vody a zaplavali. Někteří nás plnili bobříka plavání. Jakmile jsme se navrátili, čekala na nás svačina.

Po svačině si pro nás vedoucí připravili další část etapové hry. Měli jsme sestavit co nejvíce jmenných seznamů. Jména se nacházela v lese nad táborem a jejich hledání nám znepříjemňovali různé druhy větrů, kteří nám naše lístečky kradli a rozfoukali opět po lese. Byla to velmi rychlá hra a nepodařilo se nám získat příliš mnoho jmen.

Mezitím, co jsme hráli hru v lese, k nám do tábora dorazilo kočovné divadlo. To si pro nás připravilo večerní program v rámci, kterého nám zahráli tři zpívané pohádky.

Po návratu nás již čekala večeře a po ní ještě jedna hra v táboře. Snažili jsme se po písknutí ukořistit balón dřív, než ostatní naši protivníci. Dokonce se zapojili i vedoucí, kteří si zahráli s námi.

Na večerním nástupu se zhodnotil uplynulý den a s jeho koncem následoval dobrovolný táborák, u kterého nám hráli a zpívali s námi členové divadla, kteří u nás zůstali přes noc.

 Šimon

« 1 z 2 »

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>