DSC_0241

Labyrint 2016 – část 3.

4. červenec – Den třetí

Dnešní den začal vcelku netradiční rozcvičkou. Za doprovodů nějaké uřvané hudby jsme předváděli, dá se říct, různé taneční kreace: různě mávali rukama, skákali a běhali do kolečka. Hudba (vedoucí dne o ni mluvil jako o nějakém hardcore-punku). No nadšení jsme z ní nebyly, ale rozcvička lepší než,  utíkat třeba na Medvědku.

Po snídani a ranním nástupu jsme dostali mapu okolí tábora, kde byla vyznačena nějaká místa. Úkolem bylo je postupně oběhnout. Na každém jsme našli ústřižek nějaké zprávy, která byla napsána nějakým opravdu divným písmem.

Hned po této hře jsme si vyzkoušeli na různých stanovištích všemožné tábornické dovednosti od zavazování uzlů, přes morseovku, až po zdravovědu a práci s buzolou.

Po obědě a poledním klidu nás vedoucí dne svolal na nástup a vedoucí družinek, byli svoláni k bráně. V tu chvíli odněkud přiletěla červená dýmovnice a ozvala se rána. Zpoza stanu vyběhli zamaskovanci (Zamaskovaní Vedoucí) a odtáhli naše vedoucí skupinek do aut a ujeli s nimi pryč. Následovala chvíle zmatku. Nikdo nevěděl, kam naši vedoucí skupinek zmizeli. Po chvilce se zbytky družin dozvěděli, jakou barevnou stopu zanechával jejich vedoucí. Tak jsme se vydali po jejich stopách. Jak jsme naše vedoucí skupinek našli, zjistili jsme, že mají zraněné nohy a ruky a my jsme měli za úkol jim poskytnout první pomoc a odnést je do tábora.  Vyhrála ta družina, která byla se svým vedoucím v táboře první.

Po svačině přišla na řadu zašifrovaná a rozstříhaná zpráva z rána. V lese byly překládací tabulky a my si mohli zapsat na ruku překlad znaků a přinést ho do své hrací skrýše. Vypadalo to lehce, ale po lese jsme neběhali pouze sami, ale i naši vedoucí, kteří když nás chytili, tak nám houbičkou překlad smazali a my museli jít znovu. Po večeři byl program volnější. Rugby, přehazka a deskové hry. Po večerce pak byla ještě nachystaná noční bojová hra s dětmi s vedlejšího tábora.

Byl to nakonec báječný den a my jsme byli rádi, že jdeme spát a můžeme se těšit na den další.

 Karel

« 1 z 2 »

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>